Menu Close

BARNELANDSBYEN

Beliggenhet

En knapp times kjøretur nordøst for Nairobi, ligger den lille barnelandsbyen til Garden Of Eden Kenya. I landlige og trygge omgivelser kjøpte vi den 20 mål store tomten i 2009. Første byggetrinn sto ferdig i 2012. Og steg for steg bygger vi opp med hus, gårdsdrift og infrastruktur slik at dette kan bli et godt hjem.

Over 30 barn

Barna som får bo i barnelandsbyen er de aller mest trengende i fadderprogrammet. Her omgås de med voksne som vil dem vel, og under ledelse og omsorg av ekteparet Omolo, som forøvrig omtales som mamma og pappa.

Skolegang

Alle barna går på gode skoler i nærheten. Når de eldste ungdommene skal ta høyere skolegang reiser de på internatskoler, disse ungdommene kommer hjem til barnelandsbyen i feriene sine.

Stor tomt

Denne lille barnelandsbyen som er bygget på den 20 mål store tomten er trygg og beskyttet med mur rundt hele området. Vi har også to vakter og flere vakthunder.

Mange bygninger

På tomten ligger hovedhuset med matsal og kjøkken. Det finnes i alt 3 barnehus, vaktbolig, hønsehus, fjøs og dusj- og toalettanlegg. Vi har også friskt og godt vann fra eget borehull. På området er det også frukttrær og stor grønnsakshage. Barna er med og hjelper til med matlaging, renhold og gårdsdrift.

I stadig utvikling

I 2020-2022 bygget vi enda et hus på tomten. Dette skal bli et kombinert barnehus, gjestehus for de som kommer på besøk, samt bolig for ekteparet Omolo. Bygget står ferdig, for tiden jobbes det med å få på plass møbler og essensielle hvitevarer og kjøkkenredskaper. 

Støtt barneladsbyen

Ved å bli barnefadder er du med å støtte arbeidet i GOEK sin barnelandsby. En barnefadder gir 500 kr i måneden. Det dekker hjem, skole, klær, medisin osv. Da får du tildelt ditt eget barn, og får tilsendt rapport om hvordan det går ca 1 gang årlig.

Barnelandsbyen er et flott sted som gir den nødvendige fysiske tryggheten og omsorgen. Samtidig er det også et sted der barna får lære å følge Jesus, lese i bibelen, synge, be, danse og blir Hans etterfølgere. Det er flott å se hvordan barna utfordres til å ta steg i tro og lederskap, og leve ut troen gjennom alle sider av livet.