Menu Close

SKOLEDRIFT I SLUMMEN

GOEK eier og driver en stor skole i Kiberaslummen i Nairobi. Den består av tre bygninger og heter Saviour Kings Education Centre.

Skolen har plass til ca 700 barn fordelt på babyclass, nursery class, preschool og class 1-7. Dette tilsvarer omtrent den norske grunnskolen samt noen barnehagetrinn.
Skolepengene er 10 kr per måned. Det er imidlertid ikke alle familiene som har råd til å betale dette. De som er for fattige til å betale skolepengene får gå gratis på skolen. Alle barna får varm lunsj hver dag.

Skolen ledes av Thomas og Beatrice Omolo. Det er ansatt 11 lærere og en rektor, samt kokk og vaktmann. Den økonomiske driften av skolen deles mellom menigheten Christ The King Church i USA, og oss i Norge.

I begynnelsen av 2020 stod den siste av de tre skolebygningene ferdig, bygget med utgangspunkt i to skipskontainere. Som resten av skolen er den malt fargerikt, akkurat slik man også ønsker at livet til disse fattige barna skal være.

Det er veldig stas at dette etterhvert er blitt en anerkjent og god skole, som har fått et godt rykte både i slummen og hos myndighetene. Lærerne er flotte og overgitte til sitt arbeid, og som ikke bare formidler kunnskap, men også mye kjærlighet. Da vi var på besøk i 2019 sa en av lærerne til oss: “This is not only my job. This is my family!”

Støtt skolen i slummen

En skolefadder gir 200 kr i måneden. Det er med å dekke utgifter til drift av skolen. Her dekker du ikke opp for et bestemt barn, men gir til den generelle driften av skolen og varm lunsj til barna.